video image

IJskarten

De leukste manier van karten!

Wat is ijskarten?

Driften op een permanente ijsvloer!

Het normale karten ken je vast wel, met karts over een autobandencircuit door scherpe bochten scheuren. Maar wat dacht je van karten op ijs? IJskarten is een unieke activiteit waarbij het vooral draait om behendigheid, goede stuurkunsten en timing! Weet jij op de juiste manier de bochten aan te snijden en heb je het driften binnen no-time onder de knie? Dan heb jij een grote kans om als winnaar uit de finishbocht te komen!

IJskarten: uniek in Europa!

In Rucphen (Noord-Brabant) vind je IceKart Rucphen, waar je kunt karten op ijs. Een unieke en originele activiteit om te doen in Europa. In een enorme hal van 3.500 m² ligt een gigantische ijsvloer. IJskarten doe je op deze ijsvloer in speciale elektrisch aangedreven karts met spikebanden. Je glijdt met deze ijskarts over het ijs en maakt bochten door te driften. Per drift sessie leg je zoveel mogelijk rondes af. Gemiddeld doe je over één ronde 50 seconden. Wie de juiste lijn weet te pakken, goed de bochten aansnijdt en behendig is in driften, kan het theoretisch sneller. Alles draait dus bij het ijskarten om behendigheid.

Driften!

IJskarten is dé nieuwe manier van karten, want dit is nog veel leuker dan het normale karten. Het gaat bij ijskarten niet om snelheid, maar om behendigheid. Degene die een heat het snelst aflegt, en dus het beste kan driften, is de winnaar.  Daarvoor heb je de ideale driftlijn nodig: het driften op het juiste moment inzetten. En je zult zien, dat is nog best lastig! Maar… oefening baart kunst! Kom dus ook een keer ijskarten bij IceKart Rucphen!

Catch your drift!

Maak kennis met ijskarten

De karts

IJskarten doe je in onze volledig elektrisch aangedreven karts! De pedalen en stoel zijn op lengte verstelbaar en geschikt voor iedereen met een minimale lengte van 1.40m. De banden zijn voorzien van spikes voor een goede grip in de bochten van ons ijscircuit. Ben jij een échte durfal? Probeer dan eens onze Powerdrift!

Met wie ga jij de strijd aan?

Iedereen kan ijskarten!

Karten wordt vaak bestempeld als typisch mannenuitje. De geur van benzine, smeulende banden en het geluid van ronkende motoren… Maar wie denk dat ook ijskarten enkel geschikt is voor stoere mannen heeft het mis. IJskarten is een perfecte activiteit voor iedereen!

Dankzij onze volledig elektrisch aangedreven karts heb je namelijk geen last van de benzinelucht en geluidsoverlast. Ons ijscircuit in wintersportsferen doet ook heel gemoedelijk aan. IJskarten is dus absoluut een leuke activiteit voor dames en kinderen en daarom perfect voor een dagje uit, een bedrijfsuitje, een vrijgezellenfeest of een kinderfeestje! Trommel dus je vrienden, familie en al je collega’s op en ga de strijd met elkaar aan bij IceKart Rucphen!

Is ijskarten ook geschikt voor kinderen?

Voor het besturen van onze karts moet je minimaal 1.40m zijn. Kinderen t/m 15 jaar kunnen, samen met een ouder en/of begeleider, met aangepaste snelheid driften tijdens onze kinderheats!