Praktische informatie

Praktische info

Voordat je het ijs op gaat!

IJskarten doe je bij IceKart Rucphen op een permanent, overdekt ijscircuit van maar liefst 3.500m². In elektrisch aangedreven karts ga jij op onze spiegelgladde ijsvloer de strijd aan met je vrienden, familie of collega’s! IJskarten is een unieke belevenis, waar iedereen een hoop plezier aan zal beleven. Wil jij goed voorbereid aan de start verschijnen en alvast een voorsprong nemen? Lees dan snel verder! 

Safety first!

Natuurlijk geldt ook voor ijskarten: veiligheid staat voorop! Daarom krijg je voordat je het circuit op gaat een echte IceKart raceoverall én helm. Onder de helm is het dragen van een balaclava (een hygiënische helmmuts) verplicht, evenals het dragen van handschoenen. Heb je geen balaclava of handschoenen? Dan kan je deze bij onze receptie afnemen. In onze karts is het dragen van dichte schoenen met platte zolen verplicht, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan. Heb je waardevolle spullen bij je? Er zijn lockers aanwezig waar je deze in op kunt bergen, neem deze niet mee het circuit op. O, het dragen van een veiligheidsgordel is ook verplicht!

Kidsdrift

Voor het besturen van onze karts moet je minimaal 1.40m zijn. Kinderen t/m 15 jaar kunnen, samen met een ouder en/of begeleider, met aangepaste snelheid driften tijdens onze kinder-driftsessies.

Driftsessies

IJskarten doe je met maximaal 12 coureurs in verschillende ronden (driftsessies) van 12 minuten. De eerste en de laatste ronden tellen niet mee voor het klassement waardoor je minimaal 10 minuten effectieve rijtijd per heat overhoudt. Je hebt dus per driftsessie 10 minuten om je snelste tijd weg te zetten!

Het complete programma bestaat naast de driftsessies uit de voorbereiding (omkleden en instructie), tussentijdse tips en een afsluiting. De totale bezoektijd aan IceKart Rucphen bedraagt dus 1,5 uur bij 2 driftsessies en 3 uur bij 4 driftsessies.

Powerdrift

Het is sinds kort mogelijk om jouw driftsessies te upgraden met een powerdrift! Wat dat precies inhoud, lees je in onze blog!

Coronamaatregelen

Wij hanteren de maatregelen van het RIVM. Wat dat inhoud? Je leest het hier!

Bestel nu je tickets!

Veelgestelde vragen

Antwoord op de meest voorkomende vragen

 • Moet ik reserveren voor ijskarten?
  Ja, ijskarten is alleen mogelijk op reservering. Wij zijn dagelijks te bereiken binnen onze openingstijden op +31(0)85 902 0606. Per e-mail reserveren kan ook: info.rucphen@snowworld.com.
 • Mag ik zelf een helm meebrengen om te ijskarten?
  Ja, de helm dient wel integraal en CE gekeurd te zijn.
 • Is ijskarten gevaarlijk?
  Nee, ijskarten is niet gevaarlijk. Veiligheid staat voorop bij IceKart Rucphen, de veiligheidsregels zullen ten alle tijden worden nageleefd.
 • Is de ijskartbaan toegankelijk voor minder validen?
  Het is mogelijk een kijkje te nemen op de ijskartbaan die via een nooddeur toegankelijk is voor minder validen. De Pitbar is echter alleen bereikbaar via een trap, er is helaas geen lift aanwezig.
 • Ik ben groter dan gemiddeld, pas ik in een ijskart?
  Een beperkt aantal karts beschikken over een grotere (kuip)stoel geschikt voor mensen met een groter postuur of brede heupen. Vraag de marshall naar deze karts.
 • Hoe lang duurt één driftsessie?
  Een driftsessie duurt 12 minuten. De eerste en de laatste ronde tellen niet mee, je rijdt dus 10 minuten effectief.
 • Wat is een driftsessie?
  Met één driftsessie bedoelen wij hetzelfde als één heat ijskarten.
 • Hoe lang duurt het ijskarten in totaal?
  De totale bezoektijd aan IceKart Rucphen bedraagt bij 2 heats ijskarten 1,5 uur en bij 4 heats ijskarten 2,5 uur. Bij arrangementen kan de totale duur afwijken. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!
 • Kan ik karten met lang haar?
  Ja hoor! Lang haar dient wel altijd in een staart, in de balaclava, onder de helm gedragen te worden.