fbpx

Icekart Rucphen
gaat zorgvuldig met uw privacy om.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door cookies kunnen we onze website functioneel goed laten werken. Dit geeft voor u de beste ervaring op onze website. U kunt sommige cookies uitschakelen via de cookie instellingen aanpassen link.

#Pitpraat met IceKart manager Marco

Wist je dat ons circuit het enige permanente ijscircuit van heel Europa is? Nergens anders kan je 365 dagen per jaar terecht voor driftsessies op écht ijs! Daar zijn wij stiekem wel een beetje trots op. Natuurlijk is het een hele organisatie om ons circuit, de hal en de karts in topconditie te houden én om ervoor te zorgen dat al onze bezoekers een fantastische tijd op het ijs beleven! Wij spraken hierover met IceKart Manager Marco en vroegen hem naar zijn mooiste momenten bij IceKart Rucphen!

Kun je jezelf eens voorstellen?

Hallo! Mijn naam is Marco, manager van IceKart Rucphen. Het is mijn doel om alle gasten die komen ijskarten een unieke beleving mee te geven. IJskarten is niet zo makkelijk als het lijkt, er komt veel behendigheid bij kijken! Wat ik dan ook zo leuk vind, is om gasten te leren rijden. Ik probeer een ‘leermoment’ te creëren door ze allerlei tips en tricks mee te geven. Naast het zorgen voor de gasten, ben ik ook verantwoordelijk voor alle IceKart Marshalls. Er moet natuurlijk wel iemand de leiding nemen, nietwaar?;)

Wat waren de mooiste momenten in jouw IceKart carrière?

In mijn carrière als ‘Manager IceKart’ heb ik al een hele hoop mooie momenten meegemaakt. Er zijn natuurlijk altijd wel een paar gebeurtenissen die er tussenuit springen maar wat mij in de afgelopen jaren vooral is opgevallen? Vrouwen rijden beter dan mannen! Ja, je leest het goed. Vrouwen rijden beter! Ik denk dat dit met name komt doordat vrouwen over het algemeen voorzichtiger rijden. Op deze manier kom je beter uit de voeten en behaal je uiteindelijk een snellere rondetijd. Zo kwam er afgelopen jaar bijvoorbeeld een groep van 19 mannen en 1 vrouw ijskarten en je raadt het al… mevrouw eindigde gewoon als nummer 1! Sorry mannen, misschien voortaan toch iets rustiger rijden om de vrouwen te verslaan.

Pitpraat met IceKart Manager Marco

Wat vind je het leukste aan je job als IceKart Manager?

Wat ik vooral heel leuk vind, is dat we veel verschillende gasten over de vloer krijgen. De gezelligheid van alle gasten en het enthousiasme over het ijskarten is zeer aanstekelijk! Ik sta dan ook elke dag met een lach op mijn gezicht in de ijshal. Nóg grappiger zijn de namen van sommige gasten! Ik hoor je al denken “Hoezo de namen?”. Nou, in de afgelopen jaren ben ik een hele hoop grappige namen tegen gekomen! ‘Mevrouw Finish’, ‘Dhr. van de Start’ en ‘Familie Slip’ om er maar een paar te noemen!

Naast alle leuke namen die ik voorbij heb zien komen, zijn er ook een aantal speciale gasten langs geweest. We krijgen geregeld bezoek van BN’ers en het is natuurlijk altijd ontzettend leuk om bekende bezoekers te begeleiden! Vorig jaar zijn bijvoorbeeld de spelers van NAC langs geweest. Heel gaaf om te zien hoeveel plezier zij hebben beleefd!

Heb je toekomstplannen?

Ik hoop in de toekomst nog een hele hoop van deze mooie momenten mee te mogen maken! Het lijkt me ook super gaaf om in de toekomst de gasten een langere driftbeleving mee te geven. Dit zal dan natuurlijk wel gepaard moeten gaan met onze technische mogelijkheden. Maar al met al, hoop ik hier nog lang werkzaam te blijven en te kunnen genieten van alle mooie momenten bij IceKart Rucphen.

Wie weet zie ik jou wel binnenkort?!

Marco

Durf jij de strijd aan?

Patrick Flinterman